Software Tester

Solliciteer nu

Software Tester

Word jij onze sleutel tot foutloze software? Als software tester ben jij de laatste verdedigingslinie voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

Full-time / Part-time · Dokkum

Ons dedicated development-team zorgt dat onze dagelijkse processen snel en probleemloos draaien. Als Software Tester ben je verantwoordelijk voor het testen van softwaretoepassingen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Alleen zo kunnen we ons eigen ERP-systeem, dé kern van onze orderstroom, ons online platform (probo.nl) en commerciële API's continu door ontwikkelen.

Samen met ons development-team en onze ervaren Senior Software Tester, identificeer en los je problemen op en zorgt ervoor dat onze software soepel en foutloos werkt. Je zult betrokken zijn bij zowel handmatige als geautomatiseerde testprocessen en krijgt de kans om je testvaardigheden verder te ontwikkelen. Concreet worden dit jouw verantwoordelijkheden:

 • Opstellen van testplannen en -cases op basis van specificaties;
 • Uitvoeren van handmatige tests en automatiseren van testscripts;
 • Identificeren, documenteren en volgen van softwarebugs;
 • Testrapporten genereren en delen met het team;
 • Bijdragen aan het verbeteren van de testprocessen en -strategieën.

Groeien doen we samen. Je komt te werken in een enthousiast scrum team van zo'n 10 development-experts, die dagelijks werken aan nieuwe functionaliteiten en oplossingen. 

Groeien in een wereld van print.

Werken bij Probo betekent samen met zo'n 600 collega’s invloed hebben op het succes van ruim 10.000 ondernemingen in print.

Bij Probo hebben we een unieke cultuur, collega’s worden vrienden. Samen printen we het verschil. We maken plezier, werken hard en kijken naar (over)morgen. We zijn een organisatie met vakspecialisten, starters en alles daar tussenin. Of je nu net komt kijken of al jaren ervaring hebt: bij Probo ontdek je je talent. 

Goed gezelschap.

Sijbren Rintjema

Senior Developer

Minardus van der Kooi

Senior Developer

Michel Hoekstra

Proces Automation Developer

Over jou.

 • Je hebt een relevant HBO diploma richting informatica, software engineering of een gerelateerd vakgebied en/of hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op zak.

 • Je beschikt over basiskennis van softwaretestmethodologieën.

 • Je hebt ervaring met het schrijven van testcases en het uitvoeren van tests.

 • Begrip van geautomatiseerd testen is een pre.

 • Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en jouw mindset schreeuwt 'ambitie'! Daar horen initiatief nemen en elke dagje beter willen worden automatisch bij.

 • Je staat bekend om jouw analytische vermogen en gebruikt deze eigenschap voor het opstellen van het functioneel en technisch ontwerp en het uitwerken van de technische architectuur.

 • Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied en kunt deze omzetten in nieuwe functionaliteiten voor Probo.

 • O ja, je bent een echte teamspeler 😉.

Wij bieden.

💵 Salaris op basis van jouw ervaring. Je ontvangt reiskostenvergoeding, pensioenregeling en leaseregeling voor een elektrische fiets.

📈 Doorgroeimogelijkheden en volop ruimte voor het bedenken en uitvoeren van jouw ideeën. Daarvoor staan we altijd open, of je nu een dag óf een jaar bij ons werkt. Bring it on!

🚀 Een baan bij één van de snelst groeiende, innovatieve bedrijven van Nederland.

🙌 Flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels op afstand te werken

🏋‍♂ Korting op een fitnessabonnement bij de Fitness Fabriek, de sportschool tegenover Probo. Lekker dichtbij!

🥳 Een plekje in een enthousiast team. We houden van een grapje op z'n tijd, gezellige vrijdagmiddagborrels en leuke team- en Probo-uitjes. We zullen jou met open armen in het team ontvangen.

Meer weten?

Stel je vragen over de vacature aan Wilco via wilco@probo.nl. We kijken uit naar je reactie!

Wilco Barentsen

Teammanager Development